Ενημερωτική εκδήλωση για τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα στον Δήμο Γρεβενών

Στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE LIFE-IP CEI-Greece, ο Δήμος Γρεβενών, η ΔΙΑΔΥΜΑ και το Επιμελητήριο Γρεβενών, διοργάνωσαν από κοινού ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η Διαχείριση των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων στον Δήμο Γρεβενών», η οποία έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023.

Στη συνάντηση, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χρήστου Τριγώνη, του Προέδρου του Επιμελητήριου Νίκου Ράμμου, της εκπροσώπου της ΔΙΑΔΥΜΑ Κατερίνας Γιαννακούλα, παραγωγικών φορέων των Γρεβενών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, τέθηκε επί τάπητος η δράση της χωριστής συλλογής και διαχείρισης των επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων από τα κοινά δημοτικά απόβλητα, με την παράλληλη καταγραφή βελτιωτικών μέτρων διαχείρισης αυτού του ρεύματος των αποβλήτων.

 

Παράλληλα, την Τετάρτη 21.06.2023 και ώρα 12:00-14:00, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 111 (έναντι Α΄ παιδικό αταθμό), όπου και τοποθετήθηκε ο ειδικός κάδος για τη συλλογή των ΕΟΑ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου καινοτόμου συστήματος χωριστής συλλογής και ορθής διαχείρισης των ΕΟΑ. Το δίκτυο συλλογής αναμένεται να επεκταθεί σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση των ΕΟΑ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=y_vVVvFBifk

Προσοχή! Στον ειδικό κάδο τοποθετούμε συσκευασίες με περιεχόμενο!

Θα βρείτε τον ειδικό κάδο στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 111(‘έναντι Α΄ παιδικού σταθμού) στα Γρεβενά.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο ειδικός κάδος συλλογής των επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://eoa.diadyma.gr/

Και συνδυαστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ΔΙΑΔΥΜΑ και των 5 χρόνων λειτουργίας της ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) Δυτικής Μακεδονίας από την ΕΠΑΔΥΜ, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

Καθημερινή υπενθύμιση ότι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

Bρείτε χρήσιμες ιδέες πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

 

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

 

Σχετικά αρχεία

Share

Comments are closed.