Δωρεάν διάθεση κάδων οικιακής κομποστοποίησης στις κοινότητες Κάτω Κλεινών, Μελίτης και Αμμοχωρίου Φλώρινας (έργο Less Waste II)

Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «LESS WASTE II», καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες των Κοινοτήτων Κάτω Κλεινών, Μελίτης και Αμμοχωρίου την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 για την δωρεάν παραλαβή κάδων οικιακής κομποστοποίησης καθώς και για την αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κομποστοποίηση. Το έργο χρηματοδοτείται από το το πρόγραμμα Interreg IPA CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009.

Our οικιακή κομποστοποίηση αφορά στην αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων (υπολείμματα τροφών) ενός νοικοκυριού και του κήπου π.χ. κλαδέματα, γκαζόν. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών κάδων στους οποίους τοποθετούνται τα οργανικά υλικά και μετατρέπονται σε πολύ καλής ποιότητας λιπάσμα – κομπόστ, που μπορεί να διατεθεί στο ίδιο το νοικοκυριό στον κήπο ή τις γλάστρες του.

 
Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παραλαβής των κάδων οικιακής κομποστοποίησης και σχετική ενημέρωση σε κάθε Κοινότητα ξεχωριστά ως εξής:

Κλεινές, ώρα 9:00 π.μ. στο χώρο της κεντρικής πλατείας
Μελίτη, ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο της λαϊκής αγοράς
Αμμοχώρι, ώρα 12.30 μ.μ. στο χώρο της κεντρικής πλατείας

Στις εκδηλώσεις παραλαβής και ενημέρωσης θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον ιό COVID-19.

 
Σας περιμένουμε!
Share

Comments are closed.