Ημέρα αφιερωμένη στην ανακύκλωση (18/3 Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης)

Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής ♻️

Με σειρά εκδηλώσεων η Παγκόσμια Κοινότητα αφιερώνει την 18η Μαρτίου στην αφύπνιση του πληθυσμού, για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε επισημαίνει για μια φορά ακόμη τη σημαντικότητα του τρίπτυχου που έχει κάνει πράξη, μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση ως το κύριο περιβαλλοντικό ζήτημα όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα απορρίμματα.

Κάθε χρόνο στις 18 Μαρτίου ενώνονται όλοι θέτοντας ως προτεραιότητα τον πλανήτη ενώ παράλληλα στέλνουν το μήνυμα αλλαγής της νοοτροπίας των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά ώστε να αντιμετωπίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά ως πολύτιμους πόρους.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια εκστρατείες ενημέρωσης σε σχολικές μονάδες, ιδιωτικούς φορείς αλλά και ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε μία περιβαλλοντική κουλτούρα. Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική συνεργασία με τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια επίτευξης του στόχου της,  πρωτίστως για την μείωση παραγωγής οικιακών αποβλήτων καθώς και την ορθολογιστική διαχείριση τους.

🔰 Η άμεση προώθηση της ανακύκλωσης, πρέπει να γίνει τρόπος ζωής από όλους μας πριν προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία !!

 Γιατί να ανακυκλώνουμε;

Η ανακύκλωση αποτελεί μια αναγκαία πρακτική, προκειμένου να:

  • Μειωθεί ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων
  • Εξοικονομηθούν πρώτες ύλες
  • Εξοικονομηθεί ενέργεια
  • Μειωθούν οι ρύποι παραγωγής

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ανακυκλώνουμε:


– Τοποθετούμε τα υλικά στους κάδους ανακύκλωσης χωρίς σακούλα.

– Μαζεύουμε τα βιοαπόβλητα μέσα σε σακούλα (κομποστοποιήσιμη αν γίνεται) και τα τοποθετούμε στον κάδο μαζί με τη σακούλα.

– Φροντίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά να είναι καθαρά, χωρίς τρόφιμα, σάλτσες και υγρά (αν χρειαστεί ξεπλένουμε με λίγο νερό).

– Αδειάζουμε καλά τα μπουκάλια και τα βάζα

– Αφαιρούμε τα καπάκια (προσέχουμε αν είναι διαφορετικό υλικό το σώμα από το καπάκι κάποιου υλικού)

– Τσαλακώνουμε και συμπιέζουμε όσο γίνεται τα ανακυκλώσιμα υλικά

 

Που υπάρχουν οι κάδοι ανακύκλωσης στη Δυτική Μακεδονία δείτε εδώ

 

Αναλυτικές οδηγίες ανακύκλωσης θα βρείτε εδώ

 

Share

Comments are closed.