Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Κοζάνης (φωτογραφίες)

Η ΔΙΑΔΥΜΑ την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό Κήπο.

Σε συνεργασία με το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia και την Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production – CSCP δημιουργήσαμε υπέροχα παιχνίδια και δράσεις!

Συγκεκριμένα, παίξαμε μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά που κατέληγαν σε κάδους ανακύκλωσης, δημιουργήσαμε κατασκευές origami από χαρτιά που είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί από την μια μεριά, παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μάθαμε ποια υλικά ανακυκλώνονται, επαναχρησιμοποιούνται, κομποστοποιούνται ή πηγαίνουν αναγκαστικά προς ταφή (μη ανακυκλώσιμα προϊόντα). Επίσης, παίξαμε jenga με συσκευασίες από γάλα αντί για τουβλάκια, παιχνίδι με κάρτες μνήμης με περιβαλλοντικές πληροφορίες από ανακυκλωμένο χαρτόνι, παίξαμε bowling με κορύνες από πλαστικές συσκευασίες και αντί για μπάλα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο με άμμο και ένα εναλλακτικό eco-φιδάκι που σε κάθε βήμα υπήρχε μια ξεχωριστή πληροφορία για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Ακόμη ζωγραφίσαμε με μελάνι φτιαγμένο από φυτά (κρεμμύδι, παντζάρι κ.ά.) πολύ όμορφες ζωγραφιές.

Όλα τα παιχνίδια μας είχαν φίλο-περιβαλλοντικό μήνυμα να περάσουν και προέρχονταν από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά!

Παίξαμε … και … μάθαμε ποια υλικά ανακυκλώνονται, επαναχρησιμοποιούνται, κομποστοποιούνται ή πηγαίνουν αναγκαστικά προς ταφή (μη ανακυκλώσιμα προϊόντα).

Ενημερώσαμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, δίνοντάς τους οδηγίες ανακύκλωσης και ένα μικρό αναμνηστικό.

Αφήσαμε και την υπόσχεση μας στην Κοζάνη του 2030 για ένα μέλλον με λιγότερα σκουπίδια και μια κλιματικά ουδέτερη πόλη!

Αυτός ο πλανήτης είναι το μόνο μας σπίτι. Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιρας, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη.

Και μην ξεχνάτε: είμαστε όλοι μαζί στην κοινή προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος! Μαθαίνουμε – Ευαισθητοποιούμαστε – Συμμετέχουμε

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

Comments are closed.