Γνώρισε τη Circlo! Μπορείς να συμμετέχεις στη διαμόρφωση της κυκλικής βιοοικονομίας της περιοχής σου, παίζοντας!

Θέλεις να γνωρίσεις τη Circlo;
➡Επισκέψου την ιστοσελίδα: https://www.hooptrainers.com/westernmacedonia/ ή και με QR code από την αφίσα. Για να βοηθήσεις την Circlo να μετατρέψει τα βιοαπόβλητα σε χρήσιμα προϊόντα και να συμβάλεις στον σχεδιασμό μιας πιο βιώσιμης Δυτικής Μακεδονίας.
➡Παίζοντας το παιχνίδι θα μπεις στην κλήρωση για να κερδίσεις προϊόντα καθημερινής χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον.
Ιστορική αναδρομή (πως ξεκίνησαν όλα):

Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι πετούν 200 κιλά βιολογικών αποβλήτων και το 75% αυτών καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο HOOP υποστηρίζει 8 ευρωπαϊκές πόλεις στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας αστικών πρωτοβουλιών κυκλικής βιοοικονομίας που επικεντρώνονται στην ανάκτηση πολύτιμων πόρων από αστικά βιολογικά απόβλητα και λύματα για την παραγωγή προϊόντων βιολογικής προέλευσης.

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, είτε μιλώντας είτε παίζοντας και έτσι μπορούν να διαμορφώσουν νέες λύσεις με συλλογική νοημοσύνη. Για το λόγο αυτό, το έργο έχει ξεκινήσει hoop trainers, το παιχνιδοποιημένο μοτίβο των παρεμβάσεων της επιστήμης των πολιτών HOOP.

Κάθε πόλη έχει τη δική του προσαρμογή στο παιχνίδι, αλλά μοιράζεται έναν κοινό στόχο: εκπαιδεύστε το Circlo να μετατρέψει τα οργανικά απόβλητα σε χρήσιμα βιοπροϊόντα ολοκληρώνοντας τρεις αποστολές. Όταν η Circlo μαθαίνει πώς να δίνει μια νέα ζωή στα απόβλητα, μεταμορφώνεται στη Circloop, ένα πλάσμα που είναι σε θέση να χτίσει μια πιο βιώσιμη πόλη. Η Circlo συμβολίζει μια πόλη που εξάγει συνεχώς πρώτες ύλες, κατασκευάζει νέα προϊόντα για κατανάλωση και τα απορρίπτει μετά τη χρήση. Δημιουργεί υψηλά ποσοστά ρύπανσης αντιμετωπίζοντας τόσα πολλά απόβλητα και εξαντλεί τους φυσικούς πόρους λόγω της συνεχούς εξόρυξής τους. Από την άλλη, η μεταμόρφωσή της, Circloop, είναι μια μεταφορά για μια πράσινη και κυκλική πόλη που μειώνει, ανακυκλώνει, επαναχρησιμοποιεί, επισκευάζει και ανακτά τα απόβλητα που παράγει. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει νέα ζωή στα απόβλητα που παράγει, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Circlo κατανοεί καλύτερα τι χρειάζεται για να προχωρήσει προς την κυκλική βιοοικονομία ακούγοντας τις απόψεις των γειτόνων της. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση, πολύτιμα αποτελέσματα θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στα Biowaste Clubs κάθε πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Ζεις στη Δυτική Μακεδονία; Πάτα στο λινκ, ξεκίνα την εκπαίδευση της Circlo και μπορείς να συνεισφέρεις στο συν-σχεδιασμό μιας πιο κυκλικής περιοχής!

 

 

#diadyma #clube #hoop #Biowaste #Wastemanagement #Circlo #Circloop #Circulareconomy #WesternMacedonia #Scienceforchange #Citizensscience

Comments are closed.