Εκδήλωση για την παραλαβή των κάδων οικιακής κομποστοποίησης για τις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «LESS WASTE II», καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες των Κοινοτήτων Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 για την δωρεάν παραλαβή κάδων οικιακής κομποστοποίησης καθώς και για την αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κομποστοποίηση.

Our οικιακή κομποστοποίηση αφορά στην αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων (υπολείμματα τροφών) ενός νοικοκυριού και του κήπου π.χ. κλαδέματα, γκαζόν. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών κάδων στους οποίους τοποθετούνται τα οργανικά υλικά και μετατρέπονται σε πολύ καλής ποιότητας λιπάσμα – κομπόστ, που μπορεί να διατεθεί στο ίδιο το νοικοκυριό στον κήπο ή τις γλάστρες του.

Κάδος οικιακής κομποστοποίησης
Κάδος οικιακής κομποστοποίησης

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παραλαβής των κάδων οικιακής κομποστοποίησης και σχετική ενημέρωση σε κάθε Κοινότητα ξεχωριστά:

  • Βαρικό: 10:00 με 11:00, στην κεντρική πλατεία του Βαρικού
  • Λέχοβο: 11:30 με 12:30, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου
  • Λεβαία: 13:00 με 14:00, στο κέντρο νεότητας της Λεβαίας

Στις εκδηλώσεις παραλαβής και ενημέρωσης θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον ιό COVID-19.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου εδώ

Comments are closed.