Εκδήλωση για την παραλαβή των κάδων οικιακής κομποστοποίησης για τις Κοινότητες Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «LESS WASTE II», καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες των Κοινοτήτων Βαρικού, Λεχόβου και Λεβαίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 για την δωρεάν παραλαβή κάδων οικιακής κομποστοποίησης καθώς και για την αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κομποστοποίηση.

Η οικιακή κομποστοποίηση αφορά στην αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων (υπολείμματα τροφών) ενός νοικοκυριού και του κήπου π.χ. κλαδέματα, γκαζόν. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών κάδων στους οποίους τοποθετούνται τα οργανικά υλικά και μετατρέπονται σε πολύ καλής ποιότητας λιπάσμα – κομπόστ, που μπορεί να διατεθεί στο ίδιο το νοικοκυριό στον κήπο ή τις γλάστρες του.

Κάδος οικιακής κομποστοποίησης
Κάδος οικιακής κομποστοποίησης

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις παραλαβής των κάδων οικιακής κομποστοποίησης και σχετική ενημέρωση σε κάθε Κοινότητα ξεχωριστά:

  • Βαρικό: 10:00 με 11:00, στην κεντρική πλατεία του Βαρικού
  • Λέχοβο: 11:30 με 12:30, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου
  • Λεβαία: 13:00 με 14:00, στο κέντρο νεότητας της Λεβαίας

Στις εκδηλώσεις παραλαβής και ενημέρωσης θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον ιό COVID-19.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου εδώ

Comments are closed.