Ανακύκλωση τηγανέλαιων- Τα “τι” και τα “πως”! (βίντεο)

❗️ Τα τηγανέλαια αποτελούν έναν ρύπο που αν καταλήξει στην αποχέτευση ή στα απορρίμματα προκαλεί σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις.

📣Μέσω του έργου #In2UCO που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο τοποθετήθηκαν 2 ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανελαίων στην πόλη της Κοζάνης. Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia, ο Δήμος Κοζάνης και η Διάδυμα – Diadyma.

Τα προβλήματα από τη λανθασμένη διαχείριση των τηγανελαίων είναι πολλά, συνεπώς, ανακύκλωση τους κρίνεται αναγκαία. Με την τοποθέτηση των ειδικών μηχανημάτων ΑΤΜ ξεκινά ένα νέο καινοτόμο σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων, του οποίου η καλή λειτουργία βασίζεται και εξαρτάται κατά πολύ από τους πολίτες.

❗️Τι πρέπει να προσέχω όταν ανακυκλώνω τηγανέλαια:
1. Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.
2. Σουρώνουμε τα τηγανέλαια για να τα περάσουμε στο ειδικό δοχείο των ΑΤΜ.
3. Βιδώνουμε καλά το καπάκι.
4. Μεταφέρουμε το μπουκάλι στο ΑΤΜ και το εισάγουμε στη θυρίδα συλλογής που βρίσκεται στο επάνω μέρος του μηχανήματος (χωρίς σακούλα)
5. Περιμένουμε να μας δώσει το ΑΤΜ από την κάτω θυρίδα το νέο, καθαρό ειδικό μπουκάλι για το επόμενο γέμισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://cookingoils.diadyma.gr/

#τηγανέλαια #ανακύκλωσητηγανέλαιων #ΔΙΑΔΥΜΑ #cookingoilrecycling #cookingoils #cookingoil #wastemanagement #westernmacedonia #diadyma #Kozani #dimoskozanis #clube

Share

Comments are closed.