Ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων με αφορμή τα 25 χρόνια ΔΙΑΔΥΜΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της ΔΙΑΔΥΜΑ και των 5 χρόνων λειτουργίας της ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) Δυτικής Μακεδονίας από την ΕΠΑΔΥΜ πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με απώτερο σκοπό την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το υπάρχον σύστημα ανακύκλωσης με τη χωριστή συλλογή σε 6 διαφορετικούς κάδους (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, βιοαπόβλητα και τηγανέλαια). Επίσης, στο πλαίσιο προώθησης της επαναχρησιμοποίησης ως καλή πρακτική διαχείρισης αποβλήτων μοιράσαμε τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19/01/2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε αυτό το πλαίσιο, στη Καστοριά επί της οδού Αθανασίου Διάκου (πλησίον πιάτσα ταξί),  με μεγάλη συμμετοχή κόσμου καθώς μοιράστηκαν στους πολίτες πάνω από 350 τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, προτείνοντας τρόπους για την πρόληψη δημιουργίας τους. Καθημερινή υπενθύμιση ότι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο βρείτε χρήσιμες ιδέες πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης: https://www.epadym.gr/sustainability?fbclid=PAAaY16_YY17MesZBE2A9KZXP1Mjel9U5t3j4hB2MSs9CtYloojc227IHzaVM

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Σχετικά αρχεία

Share

Comments are closed.