Έναρξη λειτουργίας του 2ου ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανελαίων στην Κοζάνη (περιοχή Αγ. Δημητρίου)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στην Κοζάνη στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, η έναρξη λειτουργίας του 2ου ειδικού πράσινου ΑΤΜ ανακύκλωσης τηγανέλαιων. Το ΑΤΜ τοποθετήθηκε στην οδό Υψηλάντου έναντι του 2ου Δημοτικού σχολείου.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «In2UCO – Ολοκληρωμένη καινοτόμος πιλοτική διαχείριση τηγανελαίων με τη συμμετοχή πολιτών και μαθητών» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και προωθεί ένα νέο, καινοτόμο, εύχρηστο και καθαρό σύστημα χωριστής συλλογής των χρησιμοποιούμενων τηγανελαίων από νοικοκυριά στον Δήμο Κοζάνης.

Μέσω της πλατφόρμας ανακύκλωσης τηγανελαίων (cookingoils.diadyma.gr) μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποδεκτά λάδια, να μάθετε ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις από τη λανθασμένη διαχείριση του λαδιού ως απόβλητο και να βρείτε σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα ΑΤΜ. Επίσης, με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα και αφού ενεργοποιήσετε τον προσωπικό σας κωδικό barcode θα μπορείτε να μαζεύετε πόντους επιβράβευσης.

Τα μπουκάλια συλλογής, τον κωδικό barcode και τον οδηγό ανακύκλωσης τηγανέλαιων μπορείτε να προμηθευτείτε από το Δήμο Κοζάνης στο 2461350442 και στο [email protected], από τη ΔΙΑΔΥΜΑ στο 2461045531 και στο [email protected], καθώς επίσης και από το CLUBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας) στο 2461056625 και στο [email protected] .

Η ανακύκλωση τηγανελαίων μέσω των πράσινων ΑΤΜ έχει ξεκινήσει ως τώρα σε Κοζάνη, Αμύνταιο, Νεστόριο, Φλώρινα και Καστοριά και σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε πότε θα ξεκινήσει στην περιοχή σας!

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ακόμα φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Comments are closed.