Ενημερωτική εκδήλωση για τα βιοαπόβλητα στον Δήμο Εορδαίας

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης που ξεκινάει ο δήμος, για την ανάπτυξη συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων και την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα θα μπουν καφέ κάδοι συλλογής των βιοαποβλήτων στην πόλη της Πτολεμαΐδας, θα μοιραστούν μικρότεροι καφέ κάδοι (10 λίτρων) για τη συλλογή στο σπίτι, καθώς επίσης οι πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν κομποστοποίηση στην αυλή τους θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Εορδαίας για να παραλάβουν τον κάδο οικιακής κομποστοποίησης.

 

Στους καφέ κάδους που θα τοποθετήσει ο Δήμος Εορδαίας, μπορούν να απορρίπτονται γαλακτοκομικά, τσόφλια αυγών, υπολείμματα μαγειρεμένων φαγητών, φρούτα και λαχανικά, φλούδες, κοτσάνια φρούτων, υπολείμματα από καφέ και τσάι, ψωμί, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι και φύλλα.

Ωστόσο δεν μπαίνουν ωμά κρέατα, ψάρια, μαγειρικά λίπη και λάδια, συσκευασίες, στάχτη, αποτσίγαρα και τρόφιμα σε υγρή μορφή.

Την παρουσίαση ανέλαβαν η κα Καραπάτσιου Ευγενία, Περιβαλλοντολόγος MSc, εκπροσωπώντας τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και η κα Λίτου Φανή Μηχ/κός Έργων Υποδομής με εξειδίκευση στην Διαχείριση Αποβλήτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Εορδαίας κος Πλακεντάς Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Εορδαίας και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το 1ο Δημοτικό Μουρικίου το οποίο παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ συνδυάζοντας τη ρομποτική στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, το οποίο απέσπασε βραβείο σε διαγωνισμό.

 

Δείτε και κατεβάστε τον οδηγό διαχείρισης των βιοαποβλήτων

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Comments are closed.