Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των σχολείων για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΑΔΥΜΑ (2023-2024)

Για 8η χρονιά η ΔΙΑΔΥΜΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την ανακύκλωση και την ευρύτερη διαχείριση αποβλήτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023 και θα σταματήσουν στις 26 Απριλίου 2024.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου 2023 και θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις σχολικές μονάδες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αίτηση μας για την πραγματοποίηση του προγράμματος έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με Αρ. Πρωτ. 4621/03-07-2023.

Για την αίτηση καλέστε μας στο 2461045531 (09:00-15:00, υπευθ. επικοινωνίας κα Καραπάτσιου Ευγενία) ή στείλτε mail στο [email protected] με τα στοιχεία του σχολείου (Ονοματεπώνυμο, Δ/νση, Τηλέφωνο, αρ. παιδιών) και την ημερομηνία που επιθυμείτε να γίνει η ενημέρωση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του περσινού σχ. έτους (2022-2023)

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των σχολείων την περσινή χρονιά, που ξεπέρασε σε αριθμό κάθε άλλη. Συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες Δυτικής Μακεδονίας που παρακολούθησαν το πρόγραμμα έφτασαν τις 134, οι μαθητές που ενημερώθηκαν ήταν 7.227 και οι εκπαιδευτικοί 546. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως 24 σχολεία επέλεξαν να ενημερωθούν με επί τόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας κάνοντας την ενημέρωση των 1.705 μαθητών που συμμετείχαν πιο βιωματική.

Αναλυτικά στοιχεία του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται, οργανώνεται και συντονίζεται από ειδικούς επιστήμονες, Περιβαλλοντολόγους της ΔΙΑΔΥΜΑ και προσαρμόζεται ανάλογα με τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών. Υλοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ που πραγματοποιεί επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εφοδιασμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και διαδραστικά παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής των μαθητών στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και ειδικότερα στις 10 Τοπικές Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων και στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, οι οποίες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με το σύστημα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών της περιοχής τους και συγκεκριμένα με την εφαρμογή των προγραμμάτων χωριστής συλλογής σε διακριτούς κάδους ανακύκλωσης (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο, βιοαπόβλητα, τηγανέλαια, κλπ.) με Διαλογή στην Πηγή. Επίσης, να ενημερωθούν οι μαθητές για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται µε αυτά και να μάθουν μέσω των δράσεων και των επισκέψεων που θα γίνουν, πως συμμετέχουμε σωστά στην ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Comments are closed.