Συλλογή Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων (ΕΟΑ)

Το καινοτόμο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων (ΕΟΑ), ξεκινά από σήμερα στη Δυτική Μακεδονία με αφετηρία τον Δήμο Κοζάνης. Για το λόγο αυτό την Παρασκευή 28.04.2023 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων, όπου δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου αυτού προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE – Circular Greece.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο ειδικός κάδος συλλογής καθώς και μικρότεροι ειδικοί κάδοι χωριστής συλλογής όπου θα τοποθετηθούν σε φαρμακεία, κομμωτήρια και χρωματοπωλεία. Ακόμη παρουσιάστηκε και το κινητό όχημα συλλογής των ΕΟΑ που θα εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Tι είναι τα ΕΟΑ;

Τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ) είναι μικρές ποσότητες αποβλήτων που παράγονται στα νοικοκυριά και συνήθως καταλήγουν στους κοινούς (πράσινους) κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την περαιτέρω διαδικασία της αξιοποίησή τους και μειώνοντας την αξία των ανακτώμενων υλικών από τα κοινά απορρίμματα.

Ακολουθεί στιγμιότυπο από την ζωντανά στην εκπομπή «ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ» της ΕΡΤ3

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://eoa.diadyma.gr/ Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Share

Comments are closed.