Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στις εργασίες της 3ης συνάντησης μεταξύ των εταίρων του προγράμματος Margin Up.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ συμμετέχει στις εργασίες της 3ης συνάντησης μεταξύ των εταίρων του  προγράμματος Margin Up, η οποία διοργανώνεται στο Lajosmizse της Ουγγαρίας.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να εισαγάγει μη διατροφικές καλλιέργειες ανθεκτικές στο κλίμα και φιλικές προς τη βιοποικιλότητα για βιώσιμη βιομηχανική πρώτη ύλη σε περιθωριοποιημένα και χαμηλής παραγωγικότητας εδάφη. Το έργο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή βιομάζας που θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοπροϊόντων και βιοκαυσίμων, τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν μια βιώσιμη και κυκλική αλυσίδα αξίας, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα του γεωργικού συστήματος στις αγροτικές περιοχές. Για να ενισχύσει περαιτέρω τον ευεργετικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα, το MarginUp! εστιάζει στην κατανόηση ποιες οριακές εκτάσεις είναι κατάλληλες για παραγωγή βιομάζας με χαμηλό ILUC.
Το πρόγραμμα MarginUp! συμβάλλει άμεσα σε ευρωπαϊκές πολιτικές όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία και Στρατηγικές Βιοοικονομίας και Βιοποικιλότητας

Στην περίπτωση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το έργο επικεντρώνεται σε πρώην λιγνιτωρυχεία φιλοδοξώντας να βοηθήσει στην αναγέννηση του εδάφους και επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος με άφθονη βιοποικιλότητα. Τόσο η βιομάζα από ξύλο όσο και από βότανα θα φυτευτούν και θα παραχθούν σε ένα πράσινο οικοσύστημα  με κριτήρια κυκλικότητας. Η αλυσίδα αξίας αυτής της βιομάζας θα περιλαμβάνει μέλη της βιομηχανίας ξύλου, μελισσοκόμους αγρότες και παραγωγούς καλλυντικών μικρής κλίμακας.

Comments are closed.