Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ στην “Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας”, Περιφέρεια Β. Αιγαίου 4-7 Δεκεμβρίου 2023

Το Πράσινο Ταμείο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Region of North Aegean και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network συνδιοργάνωσαν Εσπερίδα Ενημέρωσης και Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας, από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece.

📍 Η Εσπερίδα διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στη Μυτιλήνη και απευθυνόταν στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του έργου, την ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών κυκλικής οικονομίας που δύναται να εφαρμοστούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.
 

📍 Το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού θα διεξαχθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου, στη Μυτιλήνη, την Ικαρία, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Χίο, στο πλαίσιο του οποίου  αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, υλοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις και παρουσιάστηκαν παραδείγματα από τους εταίρους του έργου. Η συμμετοχή έγινε με φυσική παρουσία ταυτόχρονα και στα πέντε νησιά, ενώ υπήρξε διαδικτυακή σύνδεση των πέντε αιθουσών καθ’ όλη τη διάρκεια του Εργαστηρίου. Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυκλική οικονομία όπως για την μείωση σπατάλης τροφίμων, για τα κλωστοϋφαντουργικά απόβλητα, για τα πλαστικά, την βιοοικονομία. Επίσης παρουσιάστηκαν νέα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης καθώς και το πληρώνω όσο πετάω. Τα εργαστήρια έγιναν με στόχο την κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..

Η ΔΙΑΔΥΜΑ παρουσίασε τα καινοτόμα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Δυτικής Μακεδονίας που λειτουργούν από το 2020 (https://reuse.diadyma.gr/). Την παρουσίαση ανέλαβε η Περιβαλλοντολόγος κα Evgenia Karapatsiou

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.  Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

#LIFEprogramme #lifeproject #LIFEIPproject #LIFEAmplifiers #circulareconomy #circulargreece #greece #regionalevents #regionalworkshops #Kozani #diadyma

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από τις συναντήσεις:

    

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Share

Comments are closed.