Πρόσκληση έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Γρεβενών

Το δίκτυο των εγκαταστάσεων για την επαναχρησιμοποίηση στη Δυτική Μακεδονία επεκτείνεται με την προσθήκη του Κέντρου Δημιουργικής  Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) Γρεβενών.  Στις 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12:00 στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Γρεβενών, θα  πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας του.

Το ΚΔΕΥ αποτελεί μία νέα εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας που σκοπό έχει την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση αυτών. Θα φέρει σε άμεση και καθημερινή επαφή την ΔΙΑΔΥΜΑ με τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αποτελέσει ένα χώρο οπού θα υπάρχει προσέλευση και αλληλεπίδραση των πολιτών, προκειμένου μέσα από μία ιδιότυπη ανταλλαγή αντικειμένων να προλαμβάνεται η παραγωγή αποβλήτων και να δίνεται στα αντικείμενα αυτά μία δεύτερη ευκαιρία. Επίσης είναι σχεδιασμένο να αποτελέσει ένα χώρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα αναφορικά με την πρόληψη και την διαχείριση των αποβλήτων.

Το ΚΔΕΥ περιλαμβάνει ένα κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν υλικά όπως βιβλία, οικιακά σκεύη, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, εργαλεία, έπιπλα, χαλιά, παιχνίδια, παιδικά είδη, εποχιακά είδη κ.α.

Share

Comments are closed.