Ξεκίνησε στον Δήμο Φλώρινας η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων

Ξεκίνησε στον Δήμο Φλώρινας, σε περιορισμένη κλίμακα, η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών). Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επιλέχθηκε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και εντάσσεται στο γενικό έργο με τίτλο «LESS WASTE II».
Το διήμερο 20 και 21 Απριλίου κάτοικοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν το καδάκι οικιακής χρήσης και να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος. Όσοι δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν, μπορούν να το παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας (2ο χλμ Ε.Ο. Φλώρινας – Καλλινίκης, εντός πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας πως όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή προωθεί καλές πρακτικές και συνεργασίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθιστώντας τους συμμέτοχους.
Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος προστίθεται στην ήδη γνωστή τετραπλέτα, η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για τη διαλογή στην πηγή των τεσσάρων (4) ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο). Τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε στον νέο καφέ κάδο.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.
Δείτε εδώ που θα τοποθετηθούν οι κάδοι:

Comments are closed.