Οι μαθητές επαναστατούν και επαναχρησιμοποιούν!

Δράση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Η ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, καλεί όλα τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής να συμμετέχουν στη δράση με τίτλο «Οι μαθητές επαναστατούν και επαναχρησιμοποιούν!».

Σκοπός της δράσης είναι σε κάθε σχολική μονάδα να συγκεντρωθούν υλικά όπως παιδικά παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη, που δεν χρειάζονται οι μαθητές, ωστόσο είναι χρήσιμα αντικείμενα σε καλή κατάσταση.

Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν, θα τα παραλάβει η ΔΙΑΔΥΜΑ και θα τα παραδώσει στο Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) Φλώρινας. Το ΚΔΕΥ είναι ένας χώρος όπου οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν και να παραλαμβάνουν, χωρίς κόστος, χρήσιμα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση (second hand).

Κάθε Δημοτικό σχολείο, θα λαμβάνει πόντους* ανάλογα με τον τύπο και τα τεμάχια των υλικών που θα συλλεχθούν από τους μαθητές. Όλες οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν θα λάβουν αναμνηστικά δώρα από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και αναμνηστικό τίτλο για τη συμμετοχή στη δράση, ενώ θα υπάρξει και μεγάλο δώρο για τη σχολική μονάδα με τους περισσότερους συλλεγόμενους πόντους (θα γίνει αναγωγή των συνολικών συλλεγόμενων πόντων της κάθε σχολικής μονάδας κατά κεφαλήν, στο σύνολο των μαθητών).

Η δράση εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (20-28 Νοεμβρίου 2021), με εθνικό συντονιστή της δράσης των ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης). Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων είναι η μεγαλύτερη επικοινωνιακή εκστρατεία της Ευρώπης για την πρόληψη παραγωγής και τη μείωση αποβλήτων.

Τα Δημοτικά σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση όπως αποστείλουν σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στη ΔΙΑΔΥΜΑ στο zerowaste@diadyma.gr, μέχρι τις 5/11/2021. Για περισσότερες διευκρινήσεις καλέστε στο 2461045531 (Καραπάτσιου Ευγενία).

Ακολουθεί χρονοδιάγραμμα και αναλυτική περιγραφή της δράσης.

 

Χρονοδιάγραμμα δράσης
ΗμερομηνίεςΔράση
Έως 5/11/2021Δήλωση συμμετοχής των σχολικών μονάδων στη δράση μέσω του e-mail [email protected] και ενημέρωση των εκπαιδευτικών
8-12/11/2021Τα Δημοτικά σχολεία μαζεύουν τα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση
15-19/11/2021Η ΔΙΑΔΥΜΑ παραλαμβάνει τα υλικά από τα σχολεία και τα μεταφέρει στα ΚΔΕΥ
22-26 /11/2021Επίσκεψη στο ΚΔΕΥ από εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν – Βραβεύσεις

*Διευκρινίζεται ότι η ΔΙΑΔΥΜΑ διαθέτει σύστημα ανταπόδοσης των πολιτών και των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στην επαναχρησιμοποίηση μέσω των ΚΔΕΥ, εφόσον εγγραφούν στην πλατφόρμα επαναχρησιμοποίησης https://reuse.diadyma.gr/.

Για την Αφίσα της εκδήλωσης κάντε κλικ εδώ

Share

Comments are closed.