Συμμετοχή της ΔΙΑΔΥΜΑ στο 3ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας “Don’t Drop”

Η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ θα συμμετέχει στο Don’t drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας  στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση γίνεται από το skywalker.gr  , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Για δύο ημέρες, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 19:00, το Σεράφειο συγκρότημα θα φιλοξενήσει οργανισμούς και πρωτοπόρα project που υιοθετούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ θα συμμετέχει στο Συνέδριο με εισήγηση στις 13.30-14.15, με θέμα “Καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ”

Ζούμε στην εποχή της υπερκατανάλωσης. Όπου οι νέες τάσεις έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα μας, προτρέποντας μας να αγοράζουμε όλο και περισσότερα αγαθά, είτε τα έχουμε ανάγκη είτε όχι. Βιώνουμε την κλιματική κρίση. Ακούμε ότι σε κάποιες δεκαετίες τα πλαστικά στους ωκεανούς, ενδεχομένως, να είναι περισσότερα από τα ψάρια. Δυσανασχετούμε από τις άσχημες μυρωδιές των σκουπιδιών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν θέλουμε τους κάδους έξω από το σπίτι μας, αλλά ούτε και πολύ μακριά. Και μετά, μαθαίνουμε για την ανακύκλωση, ενδιαφερόμαστε, ξεκινάμε ανακύκλωση και μπαίνουμε σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο σκέψεων και αμφιβολιών.

Τι ισχύει τελικά με την ανακύκλωση; Μήπως την ανακατεύουν με τα κοινά σκουπίδια; Πόσες φορές μπορεί να ανακυκλωθεί κάποιο υλικό; Είναι καλύτερο να επαναχρησιμοποιήσω ένα βάζο ή να το βάλω στην ανακύκλωση; Ανακυκλώνονται όλα τα πράγματα που έχουμε στο σπίτι; Μήπως υπάρχουν καλύτερες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από την ανακύκλωση;Μπορώ με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μου να μειώσω τα απόβλητα που παράγω; Πόσο σημαντικό είναι για το περιβάλλον να σκέφτομαι που θα καταλήξουν τα απόβλητα μου;

Ένας κυκεώνας σκέψεων, ερωτήσεων και αμφιβολιών που μέσα από την ομιλία “Καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ” θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε και γιατί όχι, να επιλύσουμε.

 

 

Share

Comments are closed.