Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας (Έργο LIFE-IP CEI-Greece) 18-20/10/2023, Κοζάνη

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του Περιφερειακού Εργαστηρίου Οικοδόμησης Δυναμικού για την Κυκλική Οικονομία, στην Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2023.  Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κοζάνης και την ΔΙΑΔΥΜΑ.

 

 

 

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων το Πράσινο Ταμείο και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.  Απώτερο στόχο του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κυκλική οικονομία όπως για την μείωση σπατάλης τροφίμων, για τα κλωστοϋφαντουργικά απόβλητα, για τα πλαστικά, την βιοοικονομία. ‘Επίσης παρουσιάστηκαν νέα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης καθώς και το πληρώνω όσο πετάω.

Τα εργαστήρια έγιναν με στόχο την κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..

Επιπροσθέτως, κατά την έναρξη των εργασιών της 19ης Οκτωβρίου, απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τους  αξιότιμους  κύριούς: Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου και Παναγιώτης Πλακεντάς, Πρόεδρος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. & Δήμαρχος Εορδαίας.

Στο πλαίσιο του τριήμερου οι εταίροι του έργου επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΙΑΔΥΜΑ, το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Φλώρινας και τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

#LIFEprogramme #lifeproject #LIFEIPproject #LIFEAmplifiers #circulareconomy #circulargreece #greece #regionalevents #regionalworkshops #Kozani #diadyma

      

 

 

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Comments are closed.